Simon (update)

Udalosti od sobotnej noci, kedy sa na FCB objavil status od Simona, v ktorom oznámil, že už viac nie je členom The Cure, nenabrali žiaden spád, teda okrem toho, že si na tom zgustli už aj prestížne hudobné magazíny. Čo sa teda deje?

Update: Len aby ste vedeli … Simon dnes zo svojej fcb stránky ten nešťastný status o odchode z kapely odstránil a aktuálne zverejnil novú fotografiu svojho mopslíka. 

Je to skutočne Simonov fcb profil? Človeku sa to veľmi veriť nechce, ale viaceré zdroje tvrdia, že áno. Takisto vraj svoj twitterový účet zmazal už pred niekoľkými dňami, nie v sobotu (14.augusta 2021). Oficiálneho stanoviska sa od kapely asi nikdy nedočkáme, hoci by veľmi pomohlo, nakoľko ani v minulosti sa odchod ktoréhokoľvek člena kapely oficiálne neoznamoval. Lenže teraz je to iné, nejde len tak o „hocikoho“, je to Simon, Robertov najlepší kamoš, doslova srdce kapely …

Moje osobné nádeje, že ide len o „úplnú hlúposť“, držia pri živote iba dva Rogerove twitterové statusy a myšlienka, že páni už nemajú 20+, sú to už 60-tnici pri zdravom rozume (dúfam).

The Cure Community už oficiálne zverejnili Simonovi poďakovanie a prianie všetkého najlepšieho do budúcna. K podobnému činu ešte stále nevidím dôvod. Nejaký fcb status, po ktorom nastalo úplne ticho, nepokladám v dnešnej dobe (na rozdiel od médií typu NME, EW, čo Rolling Stone) za relevantný zdroj.

Verím tomu, že ak sú v kapele nejaké pnutia (a dôvod sa určite nájde … neustále odsúvanie nového albumu, Robertove laškovanie s inými umelcami, k tomu celková situácia vo svete, ktorá vplýva úplne na každého), tak si to páni medzi sebou vysvetlia a vyriešia. A hlavne verím tomu, že Robert dodrží sľub, ktorý zverejnil v aktuálnom vydaní DEK magazínu venovanému 25.výročiu albumu „Wild Mood Swings“. Uviedol totiž, že v tomto roku definitívne vyjde od The Cure niečo nové …

Takže, pokiaľ sa neobjaví oficiálne stanovisko, či len nová fotografia kapely bez Simona, alebo niekto z členov nepotvrdí, že Simon naozaj kapelu opustil, dovtedy je pre mňa stále právoplatným členom kapely, ktorý má stále po Robertovom boku svoje nenahraditeľné miesto.

Ideme ďalej …

PS: Wikipédia už od nedele neuvádza Simona medzi členmi kapely. Lenže wikipédiu píšu obyčajní ľudia a pochybujem, že stránky venované hudbe a zábave sa dôsledne overujú nejakými autoritami. Takže, ani to nie je relevantný zdroj!!